Aanvallen- opbouwen
Een keeper is uiteraard onderdeel van het team en zonder keeper kan er geen wedstrijd beginnen! In onze visie is de keeper een belangrijk onderdeel van het opbouwen. Keepers moeten tegenwoordig niet alleen de ballen stoppen maar ook kunnen meevoetballen, dit geldt ook voor de verdedigers. In het hedendaagse voetbal moeten verdedigers mee kunnen voetballen en niet alleen de aanval kunnen stoppen. Hieruit werken we dan ook binnen onze visie. Wij willen een verzorgde opbouw creëren waarin niet alleen de (horizontale) linie betrokken wordt maar ook de (verticale) linie. heel vaak zie je tijdens het opbouwen dat de trainer focust op de horizontale linie, wij zeggen daarentegen als je een diepte pass geeft en vanuit daar verder kunt voetballen is dat efficienter dan wanneer je achterin breedtepasses geeft. (Een diepte bal gaat voor een breedte bal).

Aanvallen- scoren
Scoren is een belangrijk onderdeel van het voetbal. Scoren komt pas aan bod wanneer je in balbezit bent. wij willen de aanvallers leren om zo efficiënt om te gaan met een aanval. de aanvallers moeten durven een 1 op 1 actie te maken. snelheid, coördinatie en explosiviteit is een belangrijk aandachtspunt als je een aanvaller bent. wat vaak vergeten wordt is dat verdedigen bij de aanval begint. daarom willen wij onze aanvallers buiten aanvalstechnieken ook basistechnieken van het verdedigen meegeven. 

Verdedigen- op helft tegenpartij
Uiteraard willen wij zoveel mogelijk balbezit hebben, maar je bent afhankelijk van de tegenpartij en die heeft ook wel eens de bal. Het doel is om de bal zo snel mogelijk weer terug te veroveren. In onze visie hebben de aanvallende spelers ook een bijdrage in het verdedigen in de vorm van storen, wij leggen de spelers uit wat storen inhoudt.

Verdedigen- eigen helft
Bij verdedigen op eigen helft is het belangrijk dat je het de tegenstander zo moeilijk mogelijk maakt om de bal naar voren te spelen. Dit houdt in dat wij de veldbezetting van de spelers zo kort bij elkaar moeten houden (knijpen). verder is het belangrijk dat het juiste druk moment wordt uitgekozen hierbij is onderlinge communicatie erg belangrijk. 

Omschakeling
Als je aan spelers vraagt “wat vindt je het minste om te doen tijdens het voetballen? “ zullen ze hoogstwaarschijnlijk zeggen “omschakelen” dit omdat je dan vaak vuile meters moet maken oftewel (meters maken op hoog tempo zonder bal) en dat kost veel energie kan ik jullie vertellen. toch is het 1 van de 3 pilaren binnen het voetbal ( aanvallen, omschakelen en verdedigen) en dus super belangrijk. gelukkig moet je niet altijd vuile meters maken. als je spelinzicht dermate op een niveau zit heb je meestal aan een paar stappen zetten genoeg. wij proberen onze spelers zodanig het voetbal te laten inzien dat ze weten wat er eventueel kan gebeuren zodat ze op het juiste moment kunnen anticiperen. spelinzicht ben je meestal mee geboren net als talent maar je kan dit altijd oefenen zowel op het veld als daarbuiten (wedstrijden bekijken). 

Techniek
Maar om bij de bovenstaande punten onze doelen te bereiken is een bepaalde techniek nodig. Wij zorgen ervoor dat iedereen daar voldoende aandacht voor krijgt. Het leren goed passen van een bal (binnenkant voet, buitenkant voet etc.), het schieten van de bal (binnenkant voet, wreef etc.) of bepaalde schijnbewegingen met de bal (schaar, overstap, zidane etc.) zijn punten waar wij zeker onze aandacht op vestigen. Dit is namelijk de basis van voetbal en ons doel is wel dat iedereen dat moet bezitten voordat ze zich verder ontwikkelen bij deze voetbalacademie. 

Snelheid
Verder is snelheid van belang als het gaat om zo goed mogelijk voetballen. Niet alleen snel rennen met of zonder bal is belangrijk, ook het snel reageren op de tegenstander is van belang. Wij leren de spelers niet alleen snel dribbelen, maar helpen ook in het onder controle houden van de bal tijdens een dribbel. Snel reageren leren ze in allerlei spelvormen en daar zullen wij (als trainers) de spelers in ondersteunen.

Kracht
Tot slot verbetert een speler kracht bij ons. Kracht komt zeker in een wedstrijdsituatie voor. Je wilt kracht uitoefenen in de richting van de tegenstander, in bijvoorbeeld een 1 tegen 1 duel.  Dan moet je als speler krachtig het duel winnen, want zo’n duel kan cruciaal zijn voor een doelpunt of tegendoelpunt. 

coördinatie
Wat trainers vaak vergeten is dat coördinatie een basispunt is om aan je techniek te werken. Alles wat je doet op het veld heeft te maken met je coördinatie. wij als academie zullen vanaf de 1ste training aandacht besteden aan hem of haar op het gebied van coördinatie omdat het super belangrijk is dat jonge voetballers en voetbalsters een bepaald niveau hebben als het op coördinatie uitkomt, zodat ze op dat niveau verder kunnen bouwen aan andere voetbalzaken.